måndag 28 februari 2011

Champagne

I've used my new papers from Prima, Annalee, for this card - they came together with lots and lots of other great stuff from Countryscrap (since I won their blogcandy!). The green papers are (as usual) from the great Matchmakers stack from DCWV and the self adhesive ribbon is from Panduro. Don't know where the stamp is from though, I've had it for ages and never used id before but I really like it (of course, what's not to like about a glass of champagne...?). The glass is stamped and embossed in gold and I used ProMarker metallic gold for the stiches.

Since I don't do stiching - at all - I've used faux stiches here, which I do use quite often, and I'm entering this card in the I ♥ ProMarkers challenge this week.

fredag 25 februari 2011

Min vinst från Countryscrap...

...har äntligen kommit! :-))

Massa fina blommor, dekorationspärlor, fina metallhörn, ett pärlband och ett helt block med 6x6 superhärliga papper!!!! Precis vad jag behövde!!! Kolla här:

Cheers!

I've made this card for a friend who likes champagne - and since he also likes all things military and I coukdn't find any camouflage patterned papers anywhere I've tried to use some green and goldish colours at least. Festive yet subdued.

I'm entering PBSC challenge Men's cards and PfP challenge One for the boys.

Stamp: Penny Black Bubbly
Colouring: ProMarkers
Papers: The Metallic Stack
Ribbon: dotted ribbon from Åhléns and some brown organza
Champagne sticker from Artoz

torsdag 24 februari 2011

Min vinst har kommit!

Min vinst i Pojjos blogcandy kom äntligen i fredags, jag var så nyfiken eftersom innehållet var en överraskning. En mycket trevlig överraskning, måste jag säga: blommor, dekorationer, härliga figurer, band och så dies från Tim Holtz. Här är en bild för alla nyfikna:

onsdag 23 februari 2011

Bäbislycka

Har gjort ett litet kort till en vän som ska få en liten bäbis. Kortet är scrapliftat från ett kort som jag såg på en scrapblogg för evigheter sen och som jag nu inte alls kommer ihåg var det var, tyvärr. Men jag gillar det! Dessutom är det rätt så snabbscrappat, men ändå gulligt i alla sin enkelhet (det kanske är därför jag gillar det).

Ramen är utskuren från ett härligt blommönstrat papper i DCWV Nana's nursery baby girl. Från ett annat papper i den stacken har jag klippt ut den prickiga klänningen. Jag har klippt ut en tröja på ett mönstrat papper från Sei Happy day, och de blå strumpurna är av blå cardstock. Lite twine fick utgöra en tvättlina och efter lite pyssel med häftkuddar så var kortet färdigt - volià!


måndag 21 februari 2011

Rosa bubbel

I min favoritfilm "An affair to remember" säger Deborah Kerr till Cary Grant att livet borde vara som rosa champagne - glatt, lätt och bubbligt. Nu har jag och min kollega Magdalena fått goda nyhter på jobbet så jag gjorde ett kort till henne på det temat. Det var liksom givet eftersom hon älskar rosa och glitter - och bubblorna ger det en air av fest & firande!

Stämpel: Penny Black Bubbly
Färgläggning: ProMarkers
Papper: DCWV Nana's Nursery (bubbligt), Kitchen (rutigt)
och Matchmakers Brights (gul cardstock)
Jordgubbarna är urklippta från DCWV Nana's Nursery
Dessutom självhäftande organzaband, klistermärkesbokstäver och stickles

torsdag 17 februari 2011

Coffee and cream

This week's challenge over at Passion for Promarkers is "Coffee and Cream". Since I don't drink coffee and all my coffee stamps are elsewhere at the moment I decided to go with the colour scheme. But I couldn't really find a stamp in my stash that worked with the idea I had in mind so I decided to draw my own image. Not bad for a first try, huh? ;-)


Close-up before I added the stamped swirls framing the image:
Colouring: ProMarkers, accented with some
glitter glue and framed by chalks, stamped swirls and inked edges
Papers: DCWV The Sweet stack and Matchmakers brights
Border punch: Fiskars
Ribbons and pearls

tisdag 15 februari 2011

Pretty in pink

I really love girly pink cards so this week's challenge at PBSC was right up my alley. I'm also entering the I ♥ ProMarkers challenge, which is a birthday blog hop this week.



Stamp: Penny Black Cinnamon
Colouring: ProMarkers
Doodling: Sakura Gelly Roll pens
Paper: DCWV Sweet stack and Matchmakers brights
Ribbon: Mollys Scrapbooking

And the winner is....me!!!

Alltså, jag har sjukt stor tur just nu - hoppas att det smittar av sig på andra områden också!!! Jag har vunnit IGEN!!! Countryscrap har dragit vinnare till sin blogcandy och det blev jaaaaaaaag! :-)))

Innehållet i candyn är hemligt så jag väntar med stor spänning och förväntan på paketet! Tack tack tack CountryScrap!

måndag 14 februari 2011

Hjärtlig present

Just det, utlovade visst en bild på min Alla hjärtans-present till Mig Själv. Eftersom maken överraskade med en vacker Marimekko-skål fick jag visst två presenter idag, men det gör ju inget! ;-)

Dessvärre är jag hemma och vabbar idag och min present ligger kvar på jobbet, så jag får inte ta fram den förrän imorgon. Men så här ser den ut i alla fall:
Blir perfekt att lägga gamla brev och kort som jag har sparat i - inklusive fina alster från någon pysslande vän som idet nte finns plats för att ha framme, för trots att jag har in kortverkstad i källaren så är utrymmet begränsat...

Valentines-kort

Det här lilla kortet har varit med om många missöden innan det väl kom iväg till mottagaren (hoppas det kom fram i tid...?). Det blev inte heller alls som jag hade tänkt mig men så kan det bli ibland (=rätt ofta när man sysslar med korttillverkning).

Hur som helst: ha en riktigt trevlig Alla hjärtans dag!


fredag 11 februari 2011

Ett litet hjärta...

...till mitt lilla hjärta har jag knåpat ihop i all hast - klart att dottern ska få ett Alla Hjärtans Dags-kort (fast jag tror att hon kommer bli ännu gladare för Nicke Nyfiken-boken som följer med kortet, och sen kräva att själv få gå ner i källaren och stämpla EGNA katter...!). Pepparkaksformar är bra till mycket, det visste ni va? ;-)



Stämpel: Adam Pescott (gratis gåva från Cardmaking & Papercraft)
Färgläggning: ProMarkers
Papper: DCWV Matchmakers brights

torsdag 10 februari 2011

Jag vann!!!!

Hurra hurra hurra - jag vann Johannas härliga candy, kolla här!


På bilden visas NÅGRA få av produkternas logo, men det är tydligen MYCKET mer spännande grejer också - can't wait!!!!!!!!!

Hurra hurra HURRA vilken härlig dag det blev idag!!! :-)

Lite shopping

Var en sväng på Panduro igår efter jobbet för att fylla på med lite lim, dubbelhäftande tejp och häftkuddar (fantastiskt hur allt kan ta slut på samma gång...!) och för att leta efter en bra svart stämpeldyna som man kan använda till motiv som ska färgläggas med ProMarkers utan att rinna ut - eftersom Stämpelgården bara hade TVÅ kvar till mig, Cattis och Ulrica. Men jag gick bet på det sista tyvärr. Inga bra stämpeldynor där.

Det kliade i fingrarna efter att köpa en ofärgad stämpeldyna för att testa clear embossning som Ulrica har visat mig (=skitsnyggt). Men jag var duktig och höll i stålarna (mest eftersom jag tänkte att jag kanske ändå måste leta online efter en svart ProMarkers-kompatibel dyna, då kanske jag kan hitta en ofärgad billigare på samma sajt). Istället plockade jag med mig lite papper från LetraSet som ska vara bra för just ProMarkers-pennorna. OCH - eftersom jag kände mig lite nere och tyckte jag var vääääärd att piggas upp trots allt - så blev det en 6"x6" paper pad från Melissa Frances, Kitchy Kitchen "for the domesticade housewife who not only cooks, but is creative too"...! ;-)))

onsdag 9 februari 2011

Love is all around, actually

Valentine's Day is coming up shortly, and here's another card with a love-theme, although without the traditional hearts and red and/or pink colours.

I'm entering the card into three challenges: PSBC week 137 "Love is...", Penny Black @ Allsorts February challenge "Say it with flowers" and Passions for ProMarkers week 86 "Let there be love".


Stamp: Penny Black Garden gossip
Colouring: ProMarkers
Papers: Sei Happy day and DCWV Matcmakers brights
Ribbon: Panduro
Assorted flowers, brads and a butterfly

tisdag 8 februari 2011

Tävling hos Vilda

Vilda Stamps har en tävling på sin blogg och jag och Ulrica har tillsammans gjort vår tolkning av denna skiss:


Enligt tävlingsreglerna har vi också använt oss av något brunt, något i metall samt enbart Vildastämplar. Om vedermödorna med detta bidrag kan man läsa här. Hur som helst har vi äntligen fått till det och vi blev rätt så nöjda med kortet - som inte ser ut som varken ett typiskt Paula- eller Ulricakort, det är väl helt enkelt resultatet när våra stilar slås ihop med Vilda! :-)


Stämplar: Vilda
Färgläggning: ProMarkers
Embossning: Extra Foam Latte Scented
Papper: Sei Happy Day,
DCWV Matcmakers brights och Sweet,
samt Designblock Prints från Panduro
Stickles: Ice blue
Blommor och metallbead

måndag 7 februari 2011

Mutter mutter...

I helgen gjorde Ulrica och jag ett kort tillsammans till en tävling om Vilda-stämplar. Vi fick till ett riktigt snyggt alster, tyckte vi båda två. Men igår när jag skulle limma ihop det sista såg jag att en del av den embossade texten hade lossat. Så jag fick fylla i S:et i GRATTIS med min embossningspenna och hälla på mer Latte Foam Scented embossningspulver (det luktade i alla fall gott). Och idag när jag skulle ta fram kameran och fota det eländiga kortet hade en del av A:et gått samma öde till mötes! Vilket föranleder mitt mutter mutter... Nu får jag fylla på med mera embossning IGEN! Sen tänker jag fota och stoppa ner det i ett kuvert på en gång så att det inte händer nåt mer med det!

fredag 4 februari 2011

Springtime

This lovely sketch by Pauline over at PBSC is a challenge I couldn't resist:
              
I'm still feeling like there's spring in the air (don't know why 'cause this morning it snowed - again) so I've used bright and sunny coulours and flowers! Besides PBSC I'm also entering my card into the PB@Allsorts challenge "Say it with flowers" and the I love ProMarkers challenge "Anything goes".


Stamp: Penny Black Love Conquers
and Panduro Swirl
Colouring: ProMarkers
Papers: Basic Grey Kioshi (patterned)
and DCWV Matchmakers brights
Gems: e.
Ribbon: Panduro and assorted flowers and brads

Heavenly

This week's challenge over at Passion for Promarkers is an inspirational photo:

PFP challenge 85 Ida's inspirational photo

I've made this card in the same celestial blue colours that appear in the image - the rest has very little to do with the photo...!

Papers: DCWV Nana's Kids (dotted),
Sei - Happy Day (patterned),
Matchmakers - Brights (blue cardstock);
Stamps: Penny Black (Bubbly);
Colouring: Promarkes;
Ribbon: Panduro

onsdag 2 februari 2011

My favourite hedgies

I've made a card for my mother-in-law's birthday, using two of my favourite Penny Black hedgies and my new ProMarkers. After I'd finished it, I thought it needed a little something (even though I wanted to keep it siple), so I added the butterfly and voilà!

I'm entering the card into two challanges: Penny Black @Allsorts "Say it with flowers" and I love ProMarkers "Anything goes".



Stamps: Penny Black: "Picked for you" and "Bubbly"
Colouring: ProMarkers
Paper: DCWV Nana's nursery
Ribbon: Panduro
Flowers: assorted